Як готувати смачну каву

Купити каву просто. Купити хорошу каву - теж не складно. Але приготувати дійсно смачну каву досить нелегко. Не завжди дорога італійська кава смакуватиме. Не завжди кава арабіка буде смачнішою, ніж кава робуста.

Основний секрет смачної кави у правильному її приготуванні під час обсмаження, а також у правильному приготуванні готового продукту.

Інтернет-магазин кави Сofe Miel пропонує вам купити каву Кафе Лежуа. Ми впевнені в якості самого продукту, бельгійська кава - чудова! А ось для того щоб вона подарувала вам справжню насолоду - пропонуємо вам декілька рецептів приготування кави.

 Для початку, якщо ви вирішили варити каву самостійно, вам потрібно знати основи цього процесу:

  • Якщо у вас є вдома кавомолка, то краще купувати і зберігати каву в зернах, а молотити лише необхідну кількість кави перед приготуванням;
  • Якщо ж кавомолки у вас немає, купуйте високоякісну каву крупного чи дрібного помелу залежно від того, чи користуєтеся ви туркою або кавоваркою для приготування кави;
  • Зберігайте каву в герметичній ємності або щільно закривайте пакетик, в якому вона зберігається; а краще один раз купити спеціальну баночку для кави, в якій її аромат не буде вивітрюватися;
  • Варіть каву тільки на свіжій чистій і смачній воді - вона не повинна бути з-під крану або вже кип'яченою, це зіпсує смак кави.

Варимо каву в кавоварці

Кавоварка - один з найпростіших способів приготувати каву в домашніх умовах. За смаком і способом приготування така кава буде більше схожа на заварну. Зручний цей спосіб тим, що від вас вимагається мінімум зусиль і уваги, і приготувати таку каву можна відразу на кілька людей.

Звичайно, найпростіше буде купити відразу готові пресовані пакетики кави з фільтром. Якщо ж ви хочете використовувати натуральну мелену каву - нічого складного в цьому теж немає. Вам знадобиться кава крупного помелу, щоб вода легше проходила, чиста (обов'язково свіжа і чиста) водичка і можливо паперові фільтри. А далі кавоварка зробить все за вас!

Варимо каву в турці

Це класичний і найулюбленіший спосіб серед кавоманів. Для приготування кави краще всього підійде турка з вузькою шийкою та олов'яним покриттям. Щоб кава вийшла смачною, бажано взяти воду кімнатної температури, а варити її - на мінімальному вогні. Ні в якому разі не можна кип'ятити каву, як тільки вона закипіла і почала підніматися, її відразу потрібно зняти з вогню. Однак і розливати каву по чашках теж не поспішайте. Знявши з вогню, дайте каві настоятися 2-3 хвилини в турці, і тільки після цього розлийте по чашках, додайте цукор, вершки, необхідні спеції.

На любителя в каву можна додавати різні спеції і добавки. Поговоримо про найпоширеніші з них.

Цукор додається до кави за смаком, проте для цього напою краще підходить коричневий цукор - з ним ваша кава буде більш ароматною.

Сіль здатна додати чашці кави трохи пікантності. Але не варто сильно захоплюватися сіллю, щоб не зіпсувати смак напою, її потрібно трохи, буквально на кінчику ножа.

Імбир здатний зробити смак кави насиченішим і приємнішим. І якщо вам подобається аромат імбиру - сміливо додавайте його в каву. Але тут також треба бути акуратним, так як аромат цієї спеції дуже насичений.

Гвоздика також може урізноманітнити вашу каву, але додаючи її, керуйтеся правилом «краще менше, ніж більше». Тому що аромат у неї дуже агресивний.

Корицю можна додавати за смаком, і вона є більш класичною добавкою до кави. З нею перестаратися важче, але постарайтеся не перебити нею весь кавовий аромат, а тільки підкреслити його.

Також радимо спробувати різні види кави: кава в капсулах, розчинна кава, кава в зернах. Готуйте каву за класичними рецептами та  екпериментуйте. Смачного!