Кожній країні - по каві

Ранок міліонів починається вранці з горнятка кави. У когось вона чорна-гірка, у коголь - з молоком і солодка, хтось додає кардамон, а хтось - лимон. У різних куточках планети - свої традиції приготування кави. Ділимося симпатичною підбіркою з секретами.

  • Кава з часником і медом (Туреччина) по-іншому називається "за рецептом старого мавра"
  • Фарисей (Німеччина): під пишною шапкою вершків приховується величенька порція рому.
  • Лагріма (Аргентина): в молочну піну додається кілька крапель міцної чорної кави. Іншими словами, це швидше молоко з кавою.
  • Тоуба (Сенегал): під час смаження кави до додають зерна гвінейського перцю.
  • Еспресо по-римськи (Італія) - кава плюс долька лимона, яку можна вичавити ложечкою об стінки чи дно чашки.
  • Кава з чаєм (Гонконг) - мікс кави і чаю. Берете 4 пакетика чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави. Вуаля!
  • Лапландська кава (Фінляндія): спочатку кладемо в каву лапландський сир, потім заливаємо його кавою.
  • Яєчна кава (В'єтнам): в основі рецепта - яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.
  • Кава зі спеціями (Марокко) - суміш спецій насіння кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить ... справді міцний напій.
  • Кава з апельсином (Ямайка) - традиційна ямайська кава не обходиться ще й без рому.
  • Фрапе (Греція) - кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода - ось інгредієнти смачного frappé.
  • Бонбон (Іспанія) - це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока зі згущеним, то вийде leche y leche.